Veel gestelde vragen voor Bruidsfotografie

Hoeveel tijd moet ik rekenen voor de reportage/bruids-shoot op de dag van de bruiloft?

Gemiddeld genomen zeg ik, houdt rekening met 1,5 uur excl. reistijd van locatie naar locatie. Je zult zien dat in veel gevallen minder tijd nodig is maar zo heb je het in ieder geval ruimschoots ingecalculeerd. 

 

Worden er reiskosten gerekend voor een bruidsreportage?

Tot 40 km binnen een straal van Finsterwolde sowieso niet, daarbuiten zal er per situatie moeten bekeken worden of het nodig is maar mocht dat het geval zijn dan zal het slechts een kleine vergoeding zijn voor de brandstof.

 

Neem je zelf ook deco-accessoires mee naar een bruidsreportage voor te gekke foto's?

Ja ik neem zeker altijd een koffer mee met wat spulletjes, maar om het helemaal persoonlijk te maken kan je ook eigen dingetjes meenemen. 

 

Hoeveel foto's worden er gemaakt op zo'n dag?

De exact aantal foto's wat er gemaakt zal worden is moeilijk te zeggen, dit is mede afhankelijk van de aantal uren dat ik op een bruiloft aanwezig ben.

Wel kan ik garanderen dat jullie voldoende foto's ontvangen die jullie trouwdag mooi in kaart zullen brengen, dit zal vaak al om een paar honderd foto's gaan (bij een reportage vanaf 6-8 uur).

 

Hoe zit het met als andere mensen/gasten ook foto's willen maken?

Hier ben ik heel eerlijk in.. liever niet.

Niet om het feit dat ze geen foto's mogen maken maar omdat met de handigheid van de mobiele telefoons gasten snel in mijn zichtveld zitten, en daardoor ten koste kan gaan van de kwaliteit van jullie reportage.

Ook is het op jullie foto's terugkijkend geen mooi gezicht als mensen niet vol bewondering naar jullie kijken, maar met hun mobieltje in de lucht zitten om zelf een foto te kunnen schieten.

Het filmpje hieronder kan jullie er een goed beeld van geven.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn trouwfoto's ontvang?

Dit is helemaal afhankelijk in de periode dat jullie trouwen. De éne maand kunnen er veel meer bruiloften plaats vinden als de andere. Dit is ook mede afhankelijk in het seizoen dat jullie trouwen.

Het kan dus heel snel gaan maar houdt er in drukke periode's rekening mee met max. 8 weken.Zijn mijn foto's die ik ontvang rechtenvrij?

Ja de foto's die jullie van mij ontvangen zijn zeker rechtenvrij. Dit houdt in dat je bij mij geen rechten hoef af te kopen en je jullie foto's zonder toestemming overal voor mogen gebruiken waarvoor jullie zelf willen.

 

Waarom zou ik voor een ''duur'' trouwalbum kiezen als ik ook via internet zelf iets kan bestellen?

Buiten dat al het werk natuurlijk lekker voor je gedaan wordt, is het album wat ik voor jullie maak van een veel hoger niveau en kwaliteit dan een doorsnee (internet)winkel. Nog een voornaamste reden is dat de foto's die ik professioneel voor jullie bewerk zijn kwaliteit van bewerking kunnen verliezen doordat er met goedkopere afdrukmachines wordt gewerkt.(en dus kleuren en bewerkingen negatief op je foto's kunnen veranderen)

Bestel je jullie foto's of trouwalbum bij mij dan behoudt iedere foto zijn kleurechtheid en wordt er alles uit de foto's gehaald wat erin zit.

 

Kunnen de foto's voor Facebook/website of reclame doeleinden gebruikt worden?

Ja de foto's die ik maak kunnen daar inderdaad voor gebruikt worden. Wil je dit liever niet, geef dat gerust even aan dan wordt daar rekening mee gehouden.

 

Geldt er Copyright © op de foto's van E-Bridal Photography?

Ja, de eigenaren van de foto's hebben dezelfde rechten als ons. Maar voor derden is het verboden om de foto's zonder toestemming te gebruiken.

 

Staat je vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met mij op via de telefoon of direct via het contactformulier.